Κωδικοί ασφαλείας – διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου

1.


Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό  κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου ή/και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου οι εξής κατηγορίες ενδιαφερομένων:

α) Οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν φέτος

β) Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς εξέταση το 2023)

γ) Οι ενδιαφερόμενοι για Δημόσια ΙΕΚ (παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο)

 

Οι υποψήφιοι, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο ΕΠΑΛ τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο ΕΠΑΛ η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Για του υποψηφίους που εξετάστηκαν φέτος ή διεκδικούν το 10% των θέσεων (περιπτώσεις (α) και (β) παραπάνω), προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η κατοχή πτυχίου και απολυτηρίου.

 

Ειδικά για την υποβολή του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρκεί η κατοχή Απολυτηρίου και δεν είναι απαραίτητο να έχει αποκτηθεί και το Πτυχίο Ειδικότητας.

Ολόκληρη η  Υ.Α. εδώ

 

2.


Απο τη Δευτέρα 19 Ιουνίου οι απόφοιτοι που απολύθηκαν μπορούν να παραλαμβάνουν από το σχολείο τα απολυτήρια και τα πτυχία ειδικότητας.